Untul/Uleiul de cocos

unt cocos

Untul de cocos este elementul de baza al bucatariei Raw Gâteau, un aliment plin de proprietati, ce confera un gust incantator prajiturilor raw-vegane. Se extrage din miezul nutritiv al nucilor de cocos tinere. La temperatura camerei, este in general solid, insa, prin incalzire usoara, incepe sa devina lichid.

In primul rand, untul de cocos se gaseste in stare raw, organica, nerafinat, nehidrogenat, fara solventi si grasimi trans (grasimi care cresc nivelul colesterolului rau). Cu alte cuvinte, este un aliment foarte sanatos, care poate fi folosit cu incredere in prepararea dulciurilor raw-vegane.

Contine 90% grasimi saturate, care – foarte important! – sunt sanatoase si nu ingrasa! Ba mai mult, ajuta in procesul de slabire, deoarece accelereaza metabolismul bazal si nu se depune ca substanta de rezerva in tesuturile hipodermice. Si, din aceeasi gama, un alt beneficiu –  este un bun detoxifiant ( imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului si a rinichilor).

Untul de cocos este, in acelasi timp, foarte bun pentru sistemul imunitar: creste rezistenta antivirala, antibacteriana, antiparazitara si antifungica. Mai mult, ajuta la tratarea diferitelor probleme ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme etc.

Acum ca ne-am convins ca untul de cocos este sanatos si merita consumat, sa vedem cum contribuie el la gustul delicios al prajiturilor raw-vegane.

Untul de cocos se foloseste in preparerea dulciurilor raw-vegane, avand rol de indulcitor si agregator al compozitiei. Se adauga la prepararea bomboanelor, brioselor, prajiturilor si torturilor. Raw Gâteau foloseste cu succes acest aliment in bucataria sa, reusind sa creeze un gust dulce, dar sanatos, cu ajutorul lui. Pentru a va convinge, incercati briosele noastre, a caror crema contine 70% unt de cocos!

sursa foto: Pinterest

Fii primul care afla noutatile!

Esti la curent cu ultimele noutati si primesti un pdf GRATUIT!

Datele tale rămân confidenţiale. Te poţi dezabona oricând.

Leave a Reply

4 × 5 =