Reteta tort inimos

1

Acum mult timp am cumparat o forma de inimioara din IKEA pe care pur si simplu o ador. Orice compozitie ai face, orice culoare ar avea, va arata super. Am ales sa fac un tort de ciocolata cu gem de zmeura. Raw vegane, bineinteles.

De ce prefer dulciurile raw-vegane in locul celor conventionale? In primul rand pentru ca sunt mult mai usor de facut, atata timp cat ai un blender bunicel si ingredientele la indemana. Apoi, restul motivelor cred ca sunt cunoscute si de catre voi: sunt pline de nutrienti, nu contin zahar, nu contin chimicale, sunt satioase etc.

Daca veti folosi forma de silicon, trebuie sa incepeti cu crema, care va contine:

  • 250 gr curmale
  • 30 gr cacao
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt de cocos
  • 30 gr unt de cacao
  • 100 gr nuci de macadamia
  • 40 ml whiskey.

Se blenduieste pana rezulta o compozitie foarte cremoasa si se adauga in forma. Forma se lasa la congelator pentru cateva ore pentru a se intari crema.

Blatul va contine:

  • 50 gr seminte de canepa
  • 50 gr hrisca
  • 100 gr nuci romanesti
  • 100 gr curmale
  • 5 gr cacao.

Se aseaza blatul peste crema inghetata si apoi forma se lasa peste noapte la congelator. Cu cat va sta mai mult la congelator, cu atat tortul va iesi mai bine din forma.

Ultima parte este gemul de zmeura care este foarte simplu de facut. Va contine:

  • 200 gr de zmeura
  • 50-100 ml nectar de agave, dupa gust
  • 20 gr seminte de chia.

Se blenduiesc toate ingredientele in blender. Seminte de chia o sa devina in maxim 10 min gelatinoase si toata compozitia va arata cu un gem. Se foloseste pentru a orna tortul deasupra.

Ca sa va fie si mai usor sa il preparati, puteti viziona aici reteta filmata:

Cu drag,

Echipa Raw Gateau

Fii primul care afla noutatile!

Esti la curent cu ultimele noutati si primesti un pdf GRATUIT!

Datele tale rămân confidenţiale. Te poţi dezabona oricând.

Leave a Reply

twelve − 6 =